Aluminium kozijnen

Al tientallen jaren worden kozijnen van aluminium gemaakt, het is dus niet iets van alleen de laatste tijd. Wel moet worden opgemerkt dat ze meer terug te vinden zijn in grote zakelijke complexen, dan in het doorsnee Nederlandse rijtjeshuis. Ze laten zich kenmerken door slanke elegante vormen en stevig- en degelijkheid. Vroeger werden aluminium kozijnen bijna net zo veel gebruikt als houten kozijnen, maar door de komst van kunststof kozijnen is de populariteit sterk gedaald. Dat is logisch, gelet op de voordelen

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen gaan tientallen jaren mee. Onderhoud hoeft u zelden te plegen, want aluminium trekt geen stof en vuil aan. Wel moet het aluminium gereinigd en geconserveerd worden. Slanke elegante vormen worden gecombineerd met stevig- en degelijkheid. Aluminium is net als kunststof en hout leverbaar in tal van kleuren en de binnenkant van het kozijn kan anders worden gekleurd dan de buitenkant van het kozijn. Wat maakt aluminium kozijnen bijzonder?

In een wereld die zich voortdurend ontwikkeld is het steeds lastiger om uniek te blijven. Dat geldt in zekere mate ook voor aluminium kozijnen. Vaak wordt nog gekozen voor aluminium als het gaat om grote raampartijen of zeer brede schuifpuien, maar in alle andere gevallen geniet kunststof tegenwoordig de voorkeur. Kortom, de slanke elegante vorm en stevig- en degelijkheid houdt aluminium uniek.

Onze producten