Houten kozijnen

U kunt uzelf afvragen; waarom kiezen mensen nog voor houten kozijnen? De kosten zijn hoger, u heeft meer onderhoud en hout isoleert minder dan kunststof. De reden is de authentieke uitstraling van hout, die kunststof een stuk minder heeft en waarover aluminium helemaal niet beschikt.

Wat zijn de voor- en nadelen van houten kozijnen?

Hout heeft weliswaar een aantal nadelen ten opzichte van kunststof en aluminium, maar toch ook enkele positieve eigenschappen. Op de eerste plaats heeft u bijna nooit een vergunning nodig. Het vervangen van houten kozijnen door houten kozijnen is vergunningsvrij, indien u voor dezelfde stijl en indeling kiest. Daarnaast is hout zeer makkelijk op maat te maken, vandaar dat u het veel terugziet bij herstel- en renovatiewerkzaamheden. Bovendien kunnen houten kozijnen geleverd worden in tal van stijlen, oneindig veel kleuren en ze zijn overschilderbaar.

Misschien valt het isolerend vermogen van hout tegen als het wordt afgezet tegen dat van kunststof, maar niettemin is het zeer behoorlijk. Volgens het Bouwbesluit moeten merantihouten kozijnen een Uw-waarde hebben van 1,4 W/m²K.

Helaas ontkomt u bij hout niet aan het onderhoud, de levensduur kan alleen worden verlengd als u de kozijnen regelmatig schildert. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook geld. De onderhoudskosten van houten kozijnen zijn vijf tot zes keer hoger, dan van kunststof en aluminium kozijnen en dan te bedenken dat de aanschafkosten ook hoger zijn, dan die van kunststof.

Onze producten